Biografie Ovidiu Komornyik

Ovidiu KomornyikS-a nascut la 29 ianuarie 1969 in Municipiul Dej, Jud. Cluj. A debutat in activitatea muzicala in 1988, fiind angajat incepand cu acel an la Teatrul de Revista din Deva ca solist vocal. In aceasta calitate a avut pana in 1990 nenumarate turnee prin tara.
In aceasta perioada a fost premiat la diverse festivale interjudetene cum ar fi: Trofeul `Stelele Cetatii` – Deva, `Floarea de Lotus` – Oradea, `Nufarul Alb` – Sf. Gheorghe, toate acestea inainte de 1989.
In 1990, si-a facut debutul TV prin participarea la Festivalul de la Mamaia. Apoi, in 1991, a primit Premiul Festivalului International Bucuresti la sectiunea Interpretare, urmat de Premiul II la sectiunea a doua de Interpretare la Festivalul de la Mamaia 1991.
Din 1992 pina in 1993 a fost solicitat si a participat la turnee in Italia alaturi de Emilia Ditu si Marilena Dobre dar si de vedete internationale ca Antonello Venditti sau Michele Bavarro.
In 1994 ` a realizat un turneu in Germania, urmat in 1995 de un nou turneu in Italia.
Anul 1996 se evidentiaza prin doua noi premii : unul la sectiunea `Creatie` a Festivalului de la Mamaia cu piesa `Tot mai mult` compusa de Dan Teodorescu – Premiul II, si respectiv Premiul Presei la acelasi festival, la sectiunea `Slagare` cu piesa `Spune-mi unde sa te gasesc` compusa de Dumitru Lupu.
Datorita acestor succese, in 1997, a fost invitat sa sustina un recital pe scena Festivalului de la Mamaia editia 1997 alaturi de Orchestra Teatrului Fantasio din Constanta.
Din 1990 si pina in 1998 a fost invitat la nenumarate emisiuni de televiziune inregistrate si in direct pe postul national cit si pe posturile particulare, nelipsind din programele de maxima audienta, cum ar fi programul de revelion.
Primul album semnat Ovidiu Komornyik este lansat in 1998, fiind intitulat `Te iubesc tot mai mult`. Acesta continea piese compuse de Dan Teodorescu, Dumitru Lupu, Dragos Docan.
Debutul in calitate de compozitor si textier are loc in 1999. Tot atunci incepe colaborarea sa, in aceeasi calitate, cu mari artisti ai Romaniei: Mirabela Dauer, Elena Cirstea, Sanda Ladosi, Gabriel Dorobantu, Marina Florea, Anca Turcasiu, etc.
In primul an de compozitie reuseste sa intre in Festivalul de la Mamaia editia 2000, la doua sectiuni: – Slagare ` Frumoasa Mea ` solist Marcel Pavel si Creatie ` Eu Cred ` solist Ovidiu Komornyik.
In luna decembrie a anului 2000, piesa sa ` Frumoasa Mea` este declarata piesa anului 2000 de catre majoritatea posturilor de radio din tara, inclusiv postul national de radio – Radio Romania, dar si de topurile realizate de presa scrisa.
Ovidiu Komornyik a cistigat 2 premii in calitate de compozitor si anume: – Premiul de Popularitate si  Trofeul Festivalului Cintecului de Dragoste, transmis in direct de TVR.
In decembrie 2000 lanseaza piesa `Te-am Tradat` impreuna cu videoclipul care este difuzat de majoritatea televiziunilor din Romania cu un deosebit succes.
Albumul `Te-am Tradat` contine 14 piese dintre care 8 interpretate de Mirabela Dauer, Gabriel Dorobantu, Sanda Ladosi, Marina Florea, Anca Turcasiu, Elena Cirstea, Florin Muresan ( fratele compozitorului).
Dupa lansarea albumului `Te-am tradat` Oviudiu Komornyik s-a bucurat de o mare popularitate fiind invitat sa sustina concerte in aproape toate orasele tarii. Continua colaborarea cu toate posturile TV si radio din tara piesele lui fiind difuzate in have-rotation si solicitate la rubricile de dedicatii.
Chiar inainte de lansarea albumului `Te-am tradat` incepe sa lucreze la piesele viitorului album, prima piesa promovata fiind `Cat te iubesc`, piesa care beneficiaza de videoclip difuzat intens de posturile TV. A doua piesa, care da titlul albumului se numeste `Esti mireasa vietii mele` si Ovidiu Komornyik este convins ca aceasta melodie va ajunge la sufletul ascultatorilor, aceasta melodie beneficiind de inca un videoclip mult asteptat.

Articol preluat de RadioDecibel Tecuci de pe: www.muzica9.ro

About Admin

Lasă un răspuns