Petra Berger voce limpede fără cusur

Petra Berger, o vocea limpede și fără cusur

Petra Berger voce limpede fără cusur (născut Petra Pierrette Burger ( Amstelveen , 23 octombrie 1965). Vocea și muzica lui Petra Berger nu pot fi ușor rezumate într-un gen, ceea ce o face ca o cântăreață atât de specială și unică.

Cu trei octave la dispoziție, se mișcă la fel de ușor în domeniul clasic ca în muzica pop.

Atunci când își alege repertoriul, ea este ghidată în principal de sentimentele ei cele mai profunde, ceea ce înseamnă că individualitatea și personalitatea ei pot fi auzite într-un mod foarte recognoscibil în tot ceea ce cântă. Știe să-și atingă publicul ca nimeni altul, cu vocea ei limpede și fără cusur.

Cariera cântăreței Petra Berger a început în 1987, când a fondat duo „Chess” alături de sora ei. Sunetul lor izbitor este comparat în mod regulat cu Abba, în acest stil lansând mai multe 40 de single-uri de top.


 
O mare dragoste a Petrei este lumea muzicalului. Pentru a face trecerea la teatru, are abilități vaste în domeniul cântecului, dansului și actoriei. La începutul anilor ’90, ea a adus rolurile ei îndrăgite în musicalurile „Sweeney Todd”, „The Beauty and the Beast” și „The Sound of Music”.

În 2001 a început cu succes o carieră solo internațională. În colaborare cu Universal Music, ea lansează o serie de albume surprinzătoare crossover clasice. Albumele conțin materiale noi scrise în special pentru ea și adaptări izbitoare ale pieselor clasice.

În Olanda, CD-urilor li se acordă aur și platină și sunt nominalizate la Edison Classics în 2004 . Succesul ei nu trece neobservat în străinătate, în Mexic, Spania, Turcia și Finlanda, Petra Berger se desprinde de sunetul ei inovator.

Cu vedete mondiale Andrea Bocelli și Alessandro Safina cântă duete frumoase, atât „live pe scenă”, cât și pe cont propriu CD „Here and Now”.

Petra Berger este frecvent solicitată în deschiderea unor concerte conducând orchestre simfonice din Olanda și în țări precum China și Turcia.

În Olanda, Petra Berger cucerește teatrele și sălile de concerte olandeze cu propriile programe din 2003. O colaborare specială cu pianistul Jan Vayne la teatru în 2008 are ca rezultat un frumos album acustic „Crystal”.

Petra Berger voce limpede fără cusur. În 2011, un vis îndrăgit a devenit realitate. Petra lansează albumul „Touched by Streisand” cu cele mai frumoase melodii.

O muzică specială a acestui album va fi difuzată pe canalul public olandez. Cea de-a 75-a aniversare a legendei vii Barbra Streisand în 2017 este motivul pentru Petra să aducă un concert special de tribut marea sa sursă de inspirație în sezonul de teatru 2017-2018. Datorită succesului mare, acest concert va fi reînnoit în prima jumătate a anului 2020.

În primăvara lui 2019, Petra Berger își surprinde publicul cu un album complet nou autointitulat „Passione”.

Melodiile de pe album au un sunet contemporan cu sunetul de recunoscut al albumelor sale anterioare. „Passione” este un CD cu muzică cântată numai în limba italiană.

Este un amestec de muzică ușoară, muzică de film, material clasic și material nou. Noile melodii pot fi ascultate și în direct în concertul de teatru „Passione Italiana” cu care Petra concerta până în martie 2020.

Turnee:

  • 2003: Eternal Woman and Mistress
  • 2004: Petra Berger Live
  • 2006: Van Bach tot ABBA with Jan Vayne
  • 2006: Here and Now
  • 2007/08: Dichtbij! with Jan Vayne
  • 2009: Tango Dorado
  • 2009/10/11/12: Kathedraalconcerten with Jan Vayne, Martin Mans, and Formation
  • 2011: Touched by Streisand
  • 2012: 25-year Jubilee Concert
  • 2013/14: Closer Than Ever with Jan Vayne
  • 2014: Eternal Songs
  • 2015/2016: Zoektocht naar geluk

Discografie:

  • 2001 Eternal woman
  • 2003 Mistress
  • 2004 dvd Live in Concert
  • 2006 Here and now
  • 2007 Life goes on (single duet met Alessandro Safina)
  • 2008 Crystal (met pianist Jan Vayne)
  • 2011 Touched by Streisand
  • 2016 De Hoogste tijd (single)
  • 2019 Passione
  • 2019 In Perfetta Armonia (single duet met Babette)
  • 2019 Notte a Venezia (single duet met Alessandro Neri)